Stomatološka ordinacija Polić na prvo mesto stavlja sigurnost svojih pacijenta. Visoko postavljeni standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene osiguravaju očuvanje zdravlja naših pacijenata kao i samog osoblja ordinacije. Svaki predmet, koji se koristi za vreme stomatološkog zahvata, prolazi strogi proces sterilizacije i dezinfekcije ili je korišćen jednokratno samo za jednog pacijenta.

Voda unutar celog sistema poliklinike prolazi specijalni predtretman omekšavanja, demineralizacije i   dezinfekcije čineći je tako sigurnom za upotrebu u medicinskoj ustanovi. Nakon svakog pacijenta sprovodimo dezinfekciju cele stomatološke stolice, radnih povrsina, turbine, mikromotora i ultrazvučnog nastavaka.

Pre procesa sterilizacije, instrumente uranjamo u posudu s dezinfekcijskim rastvorom koji ispunjava najstrože standarde Evropske Unije po tačno određenom protokolu. Sterilizacija je postupak koji potpuno uklanja sve oblike mikroorganizama (bakterije, viruse, spore, gljivice) sa predmeta, instrumenata i materijala koji dolaze u dodir s pacijentom. Taj proces odvija se u posebnom aparatu s vrućom vodenom parom pod pritiskom autoklavu. Koristimo  autoklav klase B, renomiranog svetskog proizvođača Getinge, koji odgovaraju najzahtevnijim kriterijima sterilizacije kao i najstrožim standardima Evropske unije.

Kontrola ispravnosti autoklava obavlja se fizikalno-hemijski pri svakom postupku sterilizacije, a biološka kontrola sporama obavlja se 2 puta godišnje.

 

 

Leave a Comment